Zoek

Een nieuwe keuken aanschaffen?

Deel je keuken op in keukenzones

Wil je je werk in de keuken gemakkelijker maken? Door je keuken op te delen in zones bespaar je heel wat heen-en-weer geloop. En zo kun je alles plaatsen waar je het nodig hebt. Elke keuken heeft vijf keukenzones – ongeacht haar grootte en vorm. Voor rechtshandigen worden de zones voorraad, opbergen, spoelen & afval, voorbereiden en koken/bakken in de richting van de klok geordend. Linkshandig? Dan is het net omgekeerd.

Zone-indeling

Voor iedere soort keuken de juiste zone-indeling

U-Keuken

L-Keuken

G-Keuken

Enkelwandige Keuken

Eilandkeuken

Dubbelwandige Keuken

U-Keuken

L-Keuken

G-Keuken

Enkelwandige Keuken

Eilandkeuken

Dubbelwandige Keuken

Keukenzones

Maak je werk makkelijker

Zone "Voorraad"

Zone "voorraad"

In de zone "voorraad" worden levensmiddelen bewaard. Houd bij voorkeur al bij de planning rekening met een gemakkelijke toegang

Zone "Opbergen"

Zone "Opbergen"

In de zone "opbergen" is er plaats voor bestek, servies en glazen. Het is praktisch als de vaatwasmachine zich in de buurt bevindt.

Zone "spoelen & afval"

Zone "spoelen & afval"

In het centrum van deze “natte zone” bevinden zich de vaatwasmachine en spoelbak. Ideaal als afwasborstels en andere hulpmiddelen hier kunnen worden bewaard.

Zone "voorbereiden"

Zone "voorbereiden"

Tussen de spoelbak en de kookplaats bevinden zich alle keukenaccessoires die u nodig hebt om gerechten voor te bereiden. In de voorraadlades hebt u alles altijd bij de hand – en direct in de buurt van het werkblad.

Zone "koken/bakken"

Zone "koken/bakken"

Plan bij voorkeur ruimte voor potten, pannen en kookgerei in de directe omgeving van de kookplaat. Bewaar bakplaten en baktoebehoren indien mogelijk in de buurt van de oven.